Om

Om Caroline

 

Jag heter Caroline Henningsson och är Dipl. Equiterapeut. Hästar har alltid varit en del av mitt liv och det var en självklarhet att på något sätt ha hästarna som yrke. När jag själv anlitade en Equiterapeut till en av mina hästar blev jag imponerad över hennes kunskap. Hon kunde förklara hur hästens kändes när jag red och varför. Behandlingarna gav också resultat, jag kände skillnad vid ridningen. Jag blev intresserad av yrket och tänkte att med denna kunskapen om hästens kropp skulle jag även utvecklas som ryttare. Jag kan nu lättare förstå hästarnas reaktioner och svagheter vid ridning.

 

Jag fick min första ponny när jag var åtta år. Innan dess hade jag ridit ett par år på ridskola. Mitt största intresse har alltid varit hoppning och på stor häst har jag tävlat upp till och med 1.30m. På senare år har jag även provat på fälttävlan. På gymnasiet gick jag Ridsport-inriktningen på Plönningegymnasiet. Där fick vi lära oss att rida många olika sorters hästar och om deras skötsel, kropp och beteende. Efter gymnasiet fick jag jobb direkt hos Bertil Andersson i Bjuv där jag red och tävlade hans unghästar. Bertil hade då hingsten Flyinge Pascal på station hos sig och jag var med vid de flesta betäckningarna. Jag jobbade därefter en längre tid hos Tina och Johan Lundin i Sennan, Halmstad. Där fick jag lära mig mycket om träning av både unghäst och tävlingshästar upp till landslagsnivå. Jag var även med utomlands som groom vid internationell fälttävlan. Hösten -04 började jag KY-utbildningen till Diplomerad Equiterapeut på HTU (Hästterapeut utbildning) i Katrineholm. Våren -06 diplomerades jag till Equiterapeut.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi hade dessutom en praktiskt lärarledd del som var förlagd på skolans rehabklinik och i större stall runt Katrineholm. I utbildningen ingick även 27 veckors praktik, lära i arbetslivet. Under dessa veckor var jag ute i stall runt min hemstad och praktiserade på de hästar jag kom åt. Jag följde också med patienter som skulle till veterinären för att höra dennes åsikt om just den individen.

Under utbildningen läste vi följande ämnen:

 

Akupunktur

Biomekanik

Dissektion

Ekonomi

Elektromedicinsk terapi

Examensarbete

Exteriör bedömning

Fysikalisk testmetodik

Fysiologi

Gynekologi

Histologi

Homeopati

Hästens hovar

Hästens tänder

Laserterapi

 

 

 

 

Ledlära

Magnetterapi

Manipulation av hästens ryggrad/Kiropraktik

Massage

Myologi

Nervanatomi

Näringsfysiologi

Osteologi

Parasitologi/Virologi

Patologi

Rehabilitering - aktiv/passiv

Stretching

Träningsfysiologi

© Stall Santagårds Equiterapi stallsantagard@hotmail.com 0735-10 12 30